Ο Πλάτανος

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριουδάκι χτισμένο αμφιθεατρικά στο όρος Πάρνωνα, στη βάση μιας καταπράσινης ρεματιάς σε υψόμετρο 440μ κι απόσταση 180χλμ από την Αθήνα και 22χλμ από την παραλία του Άστρους. Περιβάλλεται από ένα πανέμορφο και παρθένο φυσικό περιβάλλον γεμάτο πλατάνια, καστανιές και ποικίλα κωνοφόρα δέντρα. Σε όλα τα σοκάκια του χωριού υπάρχουν αυλάκια που διαχέεται το νερό από τον ποταμό Βρασιάτη! Δικαίως έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός βλέποντας κανείς τα παραδοσιακά χτισμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα στενοσόκακα δρομάκια του, την πλούσια βλάστηση με ποικιλία βοτάνων και καρπών καθώς και τα άφθονα νερά που συνθέτουν την εικόνα του χωριού και προσφέρουν ένα αίσθημα γαλήνης κι ηρεμίας.

Ερχόμενοι στο χωριό μας, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία
Στο φαράγγι Μελίσσι και στο φαράγγι Λεπιδα
Στο ποτάμι που ονομάζεται Βρασιάτης
Στην πετρόχτιστη γέφυρα η οποία οδηγεί σε δυο άλλα μονοπάτια. Στα αριστερά στο παρεκκλήσι Αϊ-Γιώργης που βρίσκεται μέσα στους βράχους χτισμένο και ευθεία που οδηγεί στο παλαιό μουλαρόδρομο που λέγεται Σκάλα και οδηγεί σε άλλα χωριά.

Αν θέλετε να γίνετε μάρτυρες των παραδοσιακών πανηγυριών και να διασκεδάστε μαζί μας, σας προτείνουμε να έρθετε το Νοέμβρη που γίνεται η γιορτή «Καστάνων» ή το Μάιο που γίνεται η γιορτή «Κερασών» ή στις 25 Ιουλίου όπου γιορτάζει η εκκλησία της Αγίας Άννας.

Ξενώνας Άννα στο Πλάτανο, μια μαγευτική απόδραση μέσα στη φύση